Drakenboot Festival op FacebookDrakenboot Festival op Twitter
 

Informatie voor omwonenden

Beste bewoners van de Piushaven,
Zoals u wellicht reeds in de media heeft vernomen vindt op zondag 8 september 2019 in en rond de Piushaven alweer voor de zesde keer het  Piushaven Drakenboot Festival plaats. Horeca Piushaven organiseren dit sportieve en verbindende evenement. In deze brief informeren wij u graag wat uitgebreider over het evenement en over aanverwante praktische zaken.
Het drakenbootvaren
Het drakenbootvaren is een eeuwenoude Chinese sport, die meer dan 2.000 jaar geleden als vruchtbaarheidsritueel voor de gewassen is ontstaan aan de oevers van de Zuid-Chinese valleien. Enkele jaren geleden is de sport overgewaaid naar Europa en behoort inmiddels tot de snelst groeiende sporten ter wereld.
Hoofdonderdeel van het festival in Tilburg zijn de drakenboot races zelf. Deelnemers zijn verenigingen, vriendengroepen, buurtgenoten en niet te vergeten bedrijven. Dit houdt in dat verschillende teams van 9 of 17 personen de sportieve strijd aangaan op het water in de Piushaven in echte drakenboten, bij de bedrijfsdeelnemers zijn de boten ruim 12 meter lang en 1 meter breed. Een teamsport, waarbij onderlinge samenwerking essentieel is. Met name het gelijktijdig insteken van de peddels, op het ritme dat de trommellaar aan boord van de drakenboot aangeeft, bepaalt welk team het snelst de finish haalt. Een waar spektakel vol actie.
Op de kade langs de Piushaven is er ruimte voor publiek om de teams op het water aan te moedigen. Daarnaast worden er voor de deelnemers en het publiek op de kade allerlei activiteiten georganiseerd. Ook zal er voor de allerkleinsten een oosters getint speeldorp worden ingericht met springkussens en andere attracties.
Praktische zaken
Het evenement vindt plaats op zondag 8 september van 12.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur. De opbouw van het festivalterrein zal beginnen op zaterdagochtend vanaf 9.00 uur. Het festivalterrein zal vanaf zondagochtend 7.00 uur worden afgesloten voor verkeer. De afbraak van het terrein vindt voor het grootste deel plaats op zondagavond tussen 22.00 uur en 24.00 uur. Waarbij we uiteraard proberen de opbouw- en afbraaktijd zo kort mogelijk te houden.
Tijdens de opbouw op zaterdag– en zondagochtend zal er een geluidstest worden gedaan. Uiteraard houden we hierbij zoveel mogelijk rekening met u als omwonende en zal de geluidstest zo kort mogelijk worden gehouden. Tijdens de duur van het gehele evenement zal er versterkte muziek van optredens, een DJ, omroeper en commentatoren te horen zijn. Wij zullen ons uiteraard inspannen het geluid binnen de geldende normen te houden.
Tevens zullen er verkeersmaatregelen gelden rondom evenement. Op 8 september zal de straat Piushaven van 7.00 uur tot 24.00 uur afgesloten zijn voor verkeer vanaf de Schoenerstraat tot aan de Koopvaardijstraat en van de Koopvaardijstraat tot en met de Hopliedenkade.  De Hopliedenkade zal ook afgesloten zijn. We adviseren u daarom om uw auto op zaterdagavond 7 september te verplaatsen. Auto’s die zich op zondagochtend om 7.00 uur nog op het evenementterrein bevinden, kunnen om veiligheidsredenen niet meer verplaatst worden, eventuele schade kan niet op de organisatie van het festival verhaald worden. Het parkeerterrein voor de Harense Smid zal worden gebruikt als fietsenstalling. De parkeerplaats Parking Piushaven in de Schoenerstraat is wel bereikbaar.
Graag nodigen wij u en uw gezin uit tot het bijwonen van het Piushaven Drakenboot Festival.
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met info@piushavendrakenbootfestival.nl
Graag tot ziens op 8 september!

Met vriendelijke groet,
Horeca Piushaven

Volg ons op facebook